USA

Att köra tvärs över hela USA på 30 dagar

Är det möjligt att köra från öst till väst  genom hela USA på 30 dagar? Och är det värt det, hinner man uppleva och se något av USA:s alla sevärdheter och kända platser på vägen. Det ska vi försöka utreda och undersöka.

Jag har kört från New York till Los Angeles på 30 dagar. Visst det blir mycket köra men en stor del av USA är åkermark och inte så intressant så det är bara att köra på. Det bror också på vilken väg man tar, mer söderut eller mer norrut. Vägarna är fina så det är inga problem att avverka många mil på en dag. 100 mil per dag är inga problem så i praktiken tar det bara 4-5 dagar att köra hela sträckan vilket ger 25 dagar att titta på saker efter vägen. Du hyr bilen i New York med one way och lämnar i Los Angeles. Att hyra bil i USA är enkelt och det är inga konstiga regler och eller försäkringsvillkor. Boka på nätet innan du åker så att du vet att bilen finns där. Det är ganska vanligt att man bli uppgraderad vid ankomst eftersom den typ av bil du hyrde var slut. Det innebär att du får en bättre och större bil än du bokade. Priset på bensin är lågt så en större gör inte så mycket. En hyrbil i USA är alltid i bra skick inget strul, de är nya och bytts ut löpande. Det är mycket vanligt automat bilar och kontrollen sitter vid ratten som på gamla SAAB bilar.

Det man inte får missa på vägen är t.ex. Grand Canyon, Yosemite Park, Las Vegas, San Francisco mm. Grand Canyon är grymt vackert och Yosemite Park och Las Vegas ligger i närheten så det bör man passa på att svänga förbi. Las Vegas är speciellt och inte för alla, visst är det häftigt att se hur man ar byggt en stad i öknen, men alla kasinon är ganska tråkiga om man inte gillar att spela. men passa på att se en show, de kan vara riktigt bra. Utanför Las Vegas i öknen finns en del historiska platser där USA:s ursprungliga invånare har målat på stenar, det kan rekommenderas. Yosemite Park är en fin nationalpark med härlig natur, vackra berg, fina vattenfall och stora träd, ska Redwood träd. I San Francisco kan du skipa Alcatraz, ett gammalt fängelse på en ö. Den är inte speciellt gammalt utan egentligen ganska ointressant. Upplev hellre staden och dess restauranger.

USA är ett härligt och vackert land med mycket att erbjuda. 30 dagar räcker egentligen inte långt. Men man hinner se det viktigaste på en vanlig semester period. Vill man se mer kan man åka igen året därpå. Att köra bil över hela landet kan verka lite onödigt eftersom det finns stora områden som inte är så intressanta. Att flyga mellan öst och väst är också ett alternativ.

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.