Sociala medier

Att göra inlägg på sociala medier under resan har blivit ett måste för många

4 av 10 svenskar gör inlägg på sociala medier på resan. Kvinnor är mer flitiga än män och inte helt oväntat är de yngre mest aktiva. Det visar resebyrån Tickets Novus-undersökning. Aktiviteten är hög inom alla åldersgrupper. Inte helt oväntat är de yngre mest aktiva och 70 procent av de mellan 18 och 29 år skriver något på olika forum online på resan. Motsvarande siffror för de som är 30-49 år och 50-64 år är 44 respektive 37 procent.

– Att fråga vad vännerna gjorde på semestern är inte längre lika relevant. Många vet redan precis vad deras bekanta gjort eller inte gjort tack vare sociala nätverk som till exempel Facebook, Instagram och Snapchat, säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

De allra flesta, 27 procent, uppger att de lägger upp till en timme av sin vistelse på uppdateringar. Bara 1 procent lägger mer än 8 timmar på detta under semestern. En som bloggar om resor är den här bloggen. Skriver om vad som händer på sina resor. Intressant läsning.

– Aktiviteten på sociala medier faller med åldern, men det är ändå oväntat många äldre som gör uppdateringar på resan. Hela 28 procent av de äldre, mellan 65 och 79 år, är aktiva, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Källa Ticket

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.