Volontärarbete i Afrika

Kombinerar egna intressen med att volontärarbeta i Afrika

Volontärerna hjälper barn och ungdomar som behöver sysselsättning och stöd för att inte hamna på gatan att lära sig olika idrotter och aktiviteter, och på så sätt kombinera sina egna intressen och samtidigt hjälpa andra. Det är idrotter och aktiviteter som kitesurfing, vanlig surfing, fotboll eller skateboarding, och kunskaper inom media och IT.

KILROY har sett ett fortsatt ökat intresse bland ungdomar att volontärarbeta på resan och har i samarbete med lokala NGO-organisationer flera sociala projekt i kontinenten Afrika, där volontärer kan kombinera sina egna intressen med volontärarbete. Många barn och ungdomar behöver sysselsättning och stöd för att inte hamna på gatan och för att lära sig viktiga läxor i livet. De behöver en förebild som interagerar med dem och för över sina kunskaper och passion för en aktivitet och för livet. Ett annat tips är volontärarbete på Filippinerna, läs mer om det hos dykresor.nu. Volontärarbeta på Filippinerna i en, två eller tre månader där dykkurs ingår.

Som volontär kan en bland annat välja bland projekt som:

Media eller IT i East London, Sydafrika eller Accra, Ghana. Dela med sig av kunskaper i media och IT till lokalbefolkningen.

Gymnastiklärare i Accra, Ghana. Den som har en allmän stor passion för sport, vara ett stöd för andra genom att volontärarbeta som gymnastiklärare. Spela vollyboll, fotboll och lär barnen att simma.

Fotboll i Kapstaden, Sydafrika. Den som är intresserad av fotboll genom att vara med och coacha lokala ungdomar, dela med sig av sina kunskaper och vara ett stöd och för ungdomarna.

Kitesurfing i Kapstaden, Sydafrika. Här kan en lära sig att surfa eller kitesurfa och samtidigt dela med sig av sina nyfunna kunskaper till lokala barn och ungdomar. Volontären lär sig att ta vågorna tillsammans med barnen och se hur barnens självförtroende växer i takt med deras kunskap.

Källa Kilroy

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.