Antalet resenärer på Kalmar Öland Airport fortsätter att växa

Kalmar Öland Airport år 2015 blev det totala antalet passagerare 222617, en ökning med ca 9000 personer eller drygt 4 % jämfört med 2014. Tillväxten gäller såväl inrikes reguljärflyg som utrikes charter. 

Karin Lagerlöf, affärsutvecklare på Kalmar Öland Airport menar att man nått ut med informationen om resmålen och enkelheten i att åka från sin lokala flygplats till en bredare publik, genom att under några år jobba aktivt med sin kommunikation.  Fler och fler ser möjligheterna att enkelt nå världen från Kalmar via Arlanda och tyskarna har hittat Berlinlinjen som ytterligare ett sätt att ta sig till länet.  Inför 2016 så har flygplatsen det mest kompletta charterutbudet någonsin. Hela tio utländska destinationer erbjuder arrangörerna från Kalmar Öland Airport. Däribland långväga Mexiko, nyheten Sardinien och nygamla favoriten Kreta i repris. Mer om Kreta kan man hitta hos www.omkreta.se, en resesida som rapporterar om nyheter och tips vad som sker och vad man kan göra på ön.

– Flygbolagen och researrangörerna satsar på Kalmar, nu gäller det att folk fortsätter resa också, så att vi får behålla det fina utbudet, säger Karin Lagerlöf.

Det är sjätte året i rad som vi ser en tillväxt, vilket naturligtvis är mycket glädjande säger Ronny Lindberg, VD på Kalmar Öland Airport. Vad det beror på? Det finns flera orsaker men vi är på det klara med att flygbolagens utökade kapacitet och kompletta tidtabell till Stockholm, med upp till 8 dagliga avgångar, till såväl Arlanda som Bromma, är en starkt bidragande faktor. Vi har också ett mycket lojalt regionalt näringsliv som i möjligaste mån väljer att resa från sin hemflygplats, vilket är oerhört viktigt för oss, kommenterar Ronny.

 

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.