Citroën CACTUS M

Världspremiär för en ny konceptbil från Citroën, CACTUS M

Vid den internationella bilsalongen i Frankfurt är det världspremiär för den nya konceptbilen Citroën CACTUS M som är inspirerad av den legendariska Méhari. Med konceptbilen CACTUS M gör Citroën en nytolkning av C4 Cactus. Det är ett uppfriskande och lustfyllt inslag som bryter mot konventionella lösningar i bilbranschen. Utöver designen lägger Citroën fokus på en livsstil där friluftsaktiviteterna står i centrum.

Citroën CACTUS M har också skapats för äventyr, upptäckter och utforskning av nya områden. Allt har utformats för att öka passagerarnas välbefinnande oavsett aktivitet, väderprognos och vägförhållanden. I skiftande terräng får du med Grip Control bra grepp och kan köra säkert även på svåra underlag. CACTUS M står även för den ultimata friheten, den anpassningsbara kupén kan t ex omvandlas till sovplats med canvastaket som ett tält. Canvastaket, som har ett innovativt uppblåsningssystem, ger även skydd vid regn. Citroën CACTUS M har tekniska finesser och dessutom alla funktioner som finns i C4 Cactus (t.ex. pekskärm och växellådan EasyPush).

Den stil som antyddes redan i karaktären hos Citroën C4 Cactus är ännu mer uttalad hos konceptbilen CACTUS M och bekräftar släktskapet med konceptet Citroën Aircross som presenterades i Shanghai i april. Skärmarna runt hjulen har en form som gör dem mer massiva och kraftfulla. Vindrutan har rätats upp, karossen har höjts och hjulens diameter förstärker bilens stil som är inriktad på fritidsaktiviteter. På karossens sidor ger de stora plastdörrarna ett lätt intryck samtidigt som de skyddar och ger bilen karaktär. Här kan man ana den legendariska Méhari, som bygger på samma fordonsfilosofi med möjlighet att köra i all terräng. Kupén är helt öppen, vilket ger tillträde till sätena på rad 2 genom att kliva över karossidan och ta stöd mot en avsats på sidans bakre del.

Konceptbilen CACTUS M är en modern nytolkning av de värden som ledde fram till skapandet av Méhari. Dessa värden är komfort, välbefinnande och fritidsaktiviteter, vilka alltjämt genomsyrar Citroën. Konceptet CACTUS M som lanseras vid sidan av C4 Cactus och konceptet Aircross illustrerar märkets vitalitet och samstämmighet.

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.