Husbil

Problem med fukt är mycket vanligt i husbilar och husvagnar

När ett fordon har några år på nacken är det lätt att fukt börjar tränga in i skarvar eller att det uppstår kondens under vinterförvaringen som ger upphov till fukt- eller mögelskador. Därför är det viktigt att man regelbundet kontrollerar om det finns någon form av fuktproblem så att man kan åtgärda dessa innan de ställer till stora skador.

Opus Täthetstest lanserades förra året som en försöksverksamhet på fyra stationer, men nu erbjuds testet äntligen på fler stationer, från Kiruna i norr till Karlskrona i söder. Deras Täthetstest utförs opartiskt och protokollet kan gärna bifogas vid försäljning för att visa att ditt fordon har blivit utvärderat gällande täthet mot läckor. Vissa garantier vid nyköp av husvagn/husbil kräver också att man gör ett fukttest årligen för att den ska gälla.

I Opus Täthetstest gör de mätningar med kalibrerade instrument för att utvärdera om det finns en förhöjd fukthalt i fordonet, samt om det finns skarvar eller andra ytor där fukt riskerar att tränga in. En orsak till att fukt tränger igenom kan till exempel vara förslitna lister och tätskikt. Spara gärna protokollet från testet. Det är mycket lättare att gå tillbaka till mätpunkter som tidigare har givit utslag för att kunna se om det är något som har förvärrats eller som behöver åtgärdas.

Opus Täthetstest kostar 595:- inklusive moms. Passa gärna på att göra testet tillsammans med en Gasolkontroll så får du 50 kronor rabatt och betalar totalt 695:- för båda testerna.

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.