Los Angeles

Arlanda har fått tretton nya interkontinentala flygförbindelser sen 2013

Sen 2013 har utökningen av interkontinentala flygförbindelser från Stockholm Arlanda Airport varit mycket god. SAS har lagt till sammanlagt 13 linjer vilket motsvarar en ökning med ca 70 procent.

– Flygförbindelser med USAs västkust är avgörande för näringslivsutbytet mellan länderna. Dagens besked är därför mycket positivt för svensk konkurrenskraft samtidigt som det är ett viktigt kvitto i utvecklingen av Stockholm Arlanda Airport till Skandinaviens ledande flygplats, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia.

Mellan USA och Sverige reser över en miljon flygpassagerare varje år. Ökningen av resenärer under det senaste året är ca 36 procent. Med den nya flygförbindelsen till Los Angeles finns nu tio olika direktförbindelser till sju destinationer i USA. För att underlätta resandet mellan Sverige och USA har Stockholm Arlanda Airport valts ut för amerikansk gränskontroll inför avresa, så kallad US preclearance. Vid godkännanden från svenska och amerikanska myndigheter bör en sån anläggning vara i drift 2017.

Swedavia investerar hela 13 miljarder kronor under de kommande trettio åren för att säkerställa och utveckla tillgängligheten till och från Sverige via Stockholm Arlanda Airport. Den första etappen, till och med 2020, investeras hela sju miljarder kronor i ny terminalkapacitet riktad mot större flygplansmodeller.

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.